Broskvový likér

Potřebujeme:

kg broskví, menší chemicky neošetřený pomeranč, 200 g cukru, PL koriandrových semínek, 50 g medu, l vínovice (38%)

Jak na to:

Broskve omyjeme ve studené vodě, osušíme, překrojíme na půlky a odstraníme pecky (uchováme jejich). Půlky dužniny broskví nakrájíme na kousky. Pecky dáme do mikrotenového sáčku a kladivem rozbijeme, přičemž semínka z pecek uchováme, protože právě ty dají likéru jemnou mandlovou aroma. Pomeranč omyjeme a osušíme, oloupeme z něj kůru (jako kdybychom šoupal jablko) a šťávu vymačkáme. Dužinu z broskví, semínka, kůru a šťávu z pomeranče, cukr, med a koriandr dáme do skleněné nádoby (s objemem asi 2,5 l), zalijeme vínovice a uzavřeme. Necháme odležet a přefiltrujeme.

Podobné recepty:

Sex na pláži, Jahodový sen, Broskvový koláč s pudinkem, Vaječný likér, Vanilkový likér