Jednoduchá sójová Čína

25.10.2011
Potřebujeme:

2 balíky sojových kostek, 12 bílého zelí, 1 cibuli, 1 kukuřici v konzervě, 1 žampiony v konzervě (nebo i čerstvé), olivový olej, sůl, pepř černý, 2 lžíce kari koření, 3 lžíce sójové omáčky, 3 lžíce kečupu, 1 PL hořčice, 1 PL medu

Jak na to:

Nejprve zalijeme sojové kostky vroucí vodou a necháme je nabobtnat asi na půl hod. V hrnci osmahneme cibuli a přidáme na tenké proužky nakrájené zelí, dusíme asi 15 min. Potom přidáme žampiony, kukuřici, kečup, hořčici, med, sójovou omáčku a koření vaříme dále ještě asi 5 min. Nabobtnalé sójové kostky slijeme do cedníku, necháme vychladnout a vymačkáme z nich přebytečnou vodu. Potom sójové kostky osmahneme na oleji. Jako příloha se hodí rýže nebo hranolky.

Podobné recepty:

Čína ala Nikola, Kuřecí maso s pórkem, žampioóny a sterilovaným hráškem, Čína, Čína-sojovka, Kuřecí maso ve sladké omáčce