Babiččin guláš

25.10.2011
Potřebujeme:

200 g mletého masa, 1 vejce, cibuli, menší pórek, 2 stroužky česneku, bobkový list, č.kořeni, majoránka, kmín, olej (asi 0,5 dcl), gulášové koření, sůl, 2 lžíce sój.omáčky, červ. mletou papriku, 700 g brambor, strouhanku do masové směsi a brambora na zahuštění

Jak na to:

Očištěné, pokrájené brambory dáme do půlky oleje, zaprášíme hladké mouky, přidáme červ.papriku, guláš.kořeni, sůl a pórek. Zalijeme 1,5 l vody a vaříme 15 minut. Na pánvi zpěníme cibuli, na druhé pol.oleje, přidáme do mletého masa, dále vejce, sůl, česnek, koření a zahustíme strouhankou. Vytvarujeme kuličky, které pouštíme do guláše a vaříme 20 min. Zavaříme strouhaný brambora na zahuštění, a pokud je třeba, dochutíme vegetou a petrž. natí.

Podobné recepty:

Babiččin drobenkový koláč, Zelný guláš, Guláš s lečem, Cuketový guláš se zeleninou, Kotlíkový guláš