Langoše

Potřebujeme:

50 g hladké mouky, 1 celé vejce, 1 sklenka mléka, 50 g droždí, 4 středně velké uvařené brambory, olej na smažení, 2 stroužky česneku, lžíci kečupu, 100 g strouhaného sýra, sůl

Jak na to:

V míse smícháme hladkou mouku, vajíčko, droždí a vlažné mléko. Přidáme nahrubo nastrouhané brambory, těsto osolíme a dobře propracujeme. Pak mísu přikryjeme čistou utěrkou a dáme na půl hodiny vykynout. Na pomoučněném vále z těsta postupně tvarujeme placky silné asi 1 cm. Postupně jejich smažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Ještě horké je potřeme směsí oleje a prolisovaného česneku, přidáme lžičku kečupu a nakonec posypeme nastrouhaným sýrem.

Podobné recepty:

Bramborové langoše, Langoše, Langoše, Langoše, Langoše