Vejce pod sklem

Potřebujeme:

8 dcl vody, 1 a ½ sáčku potravinářské želatiny, 100 g šunky, 2 vejce uvařená natvrdo, 1 červenou kapii, 4 lžíce sterilovaného hrášku, 4 lžíce sterilizovaných žampionů, 1 a ½ lžíce citronové šťávy, 1 lžičku cukru, bílý pepř, sůl

Jak na to:

Želatinu nechte nabobtnat ve vodě a za stálého míchání ji rozpusťte ve vodní lázni. Přidejte citrónovou šťávu, cukr, trochu soli a bílý pepř. Vše nechte důkladně rozpustit. Pak si připravte čtyři kelímky a na dno nalijte tenčí vrstvu želatiny. Když ztuhne, rozložte na ni plátky žampionů a přelijeme další vrstvou želatiny. Po ztuhnutí na ni rozložte hrášek a znovu zalijte želatinou. Do další vrstvy naložte po celé ploše nudličky šunky, mezi ně poloviny nakrájeného vajíčka žloutkem nahoru a přidejte kousky kapie. Zalijte vrstvou želatiny a nechte ztuhnout.

Podobné recepty:

Jednoduché sýrové toasty, Rohlíky na více způsobů, Ovocné knedlíky, Lečo s cuketou, Ovocné šodó