Špenátový minikiš
6.10.2011

12 kousků: 2 hrsti čerstvého špenátu, sůl, 3 rajčata, 2 hlavičky česneku, 8 vajec, 900 ml smetany ke šlehání, 150 g strouhaného sýra, bílý pepř, muškátový oříšek
Jak na to:Troubu předehřejeme na 120 C. Špenát očistíme, omyjeme, spaříme v horké vodě, scedíme a nahrubo nasekáme. Rajčata spaříme horkou vodou, odstraníme slupku a nakrájíme na kostičky. Česnek očistíme a nasekáme. Špenát a rajčata rozdělíme do vymazaných miniformiček. V misce smícháme vajíčka, smetanu, sýr a prolisovaný česnek. Dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Směsí naplníme formičky tak, aby při okraji zůstali 2 cm volné. Pečeme přibližně 20 min.
Podobné recepty:Špenátové lívance, Špenátový salát se žampiony a sýrem, Špenátová polévka, Těstoviny se špenátem, Špenátový dort