Špenátová polévka

Potřebujeme:

1 kg čerstvého nebo zmrazeného špenátu, 70 g másla, 40 g strouhaného čedaru, 3 vejce, 12 plátků na másle osmažené bílé veky, špetku muškátového oříšku, masový vývar, sůl

Jak na to:

Čerstvý špenát očistíme, omyjeme a spaříme ve slané vodě, scedíme, necháme okapat a jemně nasekáme. V kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme špenát, trochu strouhaného muškátového oříšku, sůl a na mírném plameni dusíme. Když špenát začne houstnout, přidáme rozšlehaná vejce, strouhaný sýr a mícháme, dokud vejce ztuhnou. Potom špenát zalijeme vývarem a krátce povaříme. Podáváme s opečenými plátky bílé veky.

Podobné recepty:

Špenátová polévka, Špenátová polévka, Špenátová polévka, Špenátová polévka s nivou, Špenátová polévka