Boží milosti

Potřebujeme:

Na první těsto: 500 g hladké mouky, 2 žloutky, sůl, 100 ml mléka, půl láhve piva
Na druhé těsto: polovinu Palmarínu, 200 g hladké mouky, olej na smažení, práškový a vanilkový cukr na posypání

Jak na to:

Z přísad vypracujeme dva druhy těsta. První těsto rozválíme na tenký plát. Něj rozválíme druhé těsto. Vznikne nám jeden dvouvrstvý plát. Přeložíme ho třikrát na polovinu a necháme 30 minut odstát. Odleželé těsto opět rozválíme na 5 mm silný plát, opět ho třikrát přeložíme na polovinu a necháme 30 minut odstát. Stejný postup zopakujeme ještě jednou. Z plátu pak ozubeným kolečkem vykrajujeme obdélníky, které ve středu nařízneme a osmažíme z obou stran na rozpáleném oleji. Teplé Boží milosti posypeme silnou vrstvou smíšeného moučkového a vanilkového cukru.

Podobné recepty:

Boží milosti