Velikonoční slané pečivo
6.10.2011

400 g hrubé mouky, 1 lžičku soli, 250 ml mléka, 1 lžičku cukru, 40 g droždí, 20 g másla, 1 vejce
Jak na to:Mouku smícháme se solí. Ve vlažném mléce rozmícháme cukr, rozdrobené droždí a necháme vykynout. Přidáme do mouky spolu s rozpuštěným máslem, vypracujeme hladké těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme vykynout. Na pomoučněném vále těsto rozdělíme na několik částí, z každé vyválíme váleček a upleteme rozmanité tvary. Rozložíme na omaštěný plech, potřeme vejcem rozšlehaným se solí a pečeme v troubě vyhřáté na 180 ° C asi 20 minut.
Podobné recepty:Slané vínové pečivo, Velikonoční slané pečivo, Dýňová polévka, Vínové slané pečivo, Sýrové slané pečivo