Zapékané brambory se sýrem

Potřebujeme:

2,5 kg malých brambor, 2 cibule, 1 svazek tymiánu, 100 g másla, 75 g hladké mouky, 1,51 zeleninového vývaru z kostky, 400 ml smetany ke šlehání, 75 g nastrouhaného sýra gouda, 5 PL nastrouhaného sýra, parmezán, pepř, sůl

Jak na to:

Brambory vařte 20 min v osolené vodě, pak je sceďte, oloupejte a rozpulte. Cibuli a tymián nasekáme na jemno. Rozehřejte máslo, cibuli v něm krátce poduste, přidejte mouku a opražte do růžová. Pak za stálého míchání přilijte vývar i smetanu, krátce povaříme nechte trochu vychladnout. Do vlažné omáčky vmíchejte goudu, ochuťte ji solí, pepřem a tymiánem. Brambory vložte do zapékací mísy, zalijte je omáčkou a posypte parmezánem. Ve středně teplé troubě zapékáme asi 20 min.

Podobné recepty:

Zapékané brambory se sýrem, Brambory zapékané se sýrem, Brambory zapékané s vejci a sýrem, Zapékané plněné brambory, Zapékané brambory s jogurtem