Polévka z mořských korýšů
6.10.2011

2 mrkve, 2 petržele, 1 cibuli, 1-2 langusty, 400 g mušlí, 200 g čerstvé mořské ryby (treska, tuňák apod.), 100 g hrášku, 1 dcl rajského protlaku, bobkový list, pepř, 2 dcl smetany , nasekaný čerstvý nebo chlazený kopr, olej, sůl
Jak na to:Mořské ryby uvaříme s bobkovým listem a trochou soli. Rybí maso odložíme a vývar přecedíme. Na oleji orestujeme nasekanou cibuli, nakrájenou kořenovou zeleninu, hrášek. Přidáme rajčatový protlak a rybí vývar. Přidáme očištěné korýši a mušle. Vaříme asi 15 min, nakonec dochutíme šlehačkovou smetanou a koprem.
Podobné recepty:Pečený mořský jazyk s bylinkovým máslem, Guláš z mořských plodů, Směs mořských plodů na smetaně se špagetami, Syrakuská rybí polévka, Fusilli s mořskými plody, rajčaty a vínem