Hruška v skořicově-višňovém jezírku

6.10.2011
Potřebujeme:

4 čerstvé hrušky, 400 g višní, 300 g cukru, celou skořici, hřebíček, 20 g vanil.cukru, ½ l červeného vína, 80 ml citronové šťávy, 20 g maizeny, 200 g citrónového sorbetu

Jak na to:

Loupaná hrušky zbavené jádřinců vaříme v červeném víně, do kterého jsme přidali cukr, hřebíček a skořici. Když jsou hrušky poloměkké, vyjmeme a necháme vychladnout. Z vína vybereme skořici, hřebíček, dochutíme vanilkou a citrónovou šťávou. Přidáme vypeckované višně, krátce necháme přejít varem a zahustíme maizenou. Na talíř dáváme nejprve vychladlé višňové jezírko, do kterého postavíme hrušku, citronový sorbet, zdobíme čerstvou meduňkou a stébla vanilky.

Podobné recepty:

Hruška v karamelu se zmrzlinou, Skořicové řezy, Skořicové řezy, Fajne fajne, Skořicové smažené koblihy