Domácí tlačenka
6.10.2011

500 g vepřového masa z hlavy bez kostí, 1 vepřový jazyk, 1 vepřové srdce, 250 g odřezků vepřového masa, 200 g vepřové kůže, česnek, mletý pepř, majoránka, 1 vepřový žaludek, sůl
Jak na to:Vepřovou hlavu, jazyk, srdce odřezky a kůži uvaříme a pokrájíme na větší kousky. Přidáme potřebné množství vývaru, rozetřený česnek, mletý pepř, majoránka a podle chuti osolíme. Vše dobře promícháme a touto směsí naplníme připraven žaludek nebo mikrotenové sáček. Po naplnění dobře svážeme provázkem. Takto připravenou tlačenku pomalu vaříme asi 2-3 hodiny na slabém ohni. Uvařenou tlačenku zatížíme destičkou a necháme vychladnout.
Podobné recepty:Tlačenka s cibulí a octem, Čokoládová tlačenka, Tlačenka z vepřového bůčku, Domácí špaldové bio piškoty, Bůčková tlačenka