Dalmácká pašticada

Potřebujeme:

hovězí maso stehno, slaninu, celer, vepřové sádlo, červené víno, vinný ocet, rajčatový protlak, česnek, cibuli, hřebíček, sůl, pepř, cukr, muškátový oříšek, vývar nebo vodu, strouhanku, těsto bramborové knedlíčky v prášku

Jak na to:

Hovězí maso prošpikujeme slaninou a napícháme do něj hřebíčku. Obložíme na plátky nakrájeným česnekem a naložíme jej přes noc do vinného octa. Druhý den vyjmeme hřebíčku z masa, které osušíme, osolíme, opepříme a nastrouháme na něj muškátový oříšek. Zahřejeme sádlo, na níž lehce osmahneme celé maso, přidáme nakrájenou cibuli a celer. Podlijeme vývarem, červeným vínem a rajským protlakem. Vaříme na mírném ohni 3-4 hodiny. Maso vyjmeme a omáčku podle potřeby zahustíme jíškou proveden z masti a strouhanky. Omáčku dochutíme ještě troškou rajského protlaku a špetkou cukru podle potřeby. Nakrájené maso dáme do omáčky ještě prohřát. Podáváme s dalmátskými bramborovými knedlíky, které získáme z těsta na bramborové knedlíčky v prášku, do kterých jsme přidali nastrouhaný muškátový oříšek.