Bramborové pagáče - lístkové
24.10.2011

3 hrnky polohrubé mouky, 2 dkg kvasnic, dcl vlažného mléka, l kostku cukru, 1 KL soli, 1 dcl oleje, 3-4 uvařené a vychladlé brambory, 1 Heru, (Heru)
Jak na to:Z materiálu vypracujeme těsto, které necháme vykynout. Potom rozválíme na pomoučněném vále a nastrouháme brambory a Heru. Těsto poskládáme a necháme v teple vykynout 20 minut. Pak těsto znovu rozválíme a postup opakujeme 3-krát. Vykrajujeme z něj pagáče, které potřeme žloutkem ochuceným vegetou (kmínem nebo slanými arašídy). Na vrch můžeme nastrouhat i sýr, sezam, případně jiné k slané chuti se hodící pochutiny nebo koření.
Podobné recepty:Bramborové pagáče - lístkové, Bramborové pagáče - lístkové, Bramborové lístkové pagáčiky, Pagáče, Pagáče