Šlehačkové řezy

11.10.2011
Potřebujeme:

Těsto: 8 vajec, 8 lžic krystalového cukru, 10 lžic polohrubé mouky, 1-2 lžíce kakaa
Vanilkový krém: 170 g Hery, 80 g vanilkového pudinku, 1 / 2 l mléka, 50 g krystalového cukru, 50 g vanilkového cukru, 1 - 2 lžíce kakaa, rumová aroma
Ořechový krém: 70 g mletých ořechů, 50 g moučkového cukru, 50 g vanilkového cukru, kůra z 1 citronu, mléko, rumovou aroma
Na ozdobení: 6 kiwi, 200 g jahod, 750 ml smetany ke šlehání, 1 Zpevňující látka do šlehačky, čokoládu

Jak na to:

Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, postupně přidáme mouku a kakao. Těsto rozdělíme na 2 poloviny a upečeme z nich 2 pláty.
Vanilkový krém: Do poloviny mléka vsypeme krystalový a vanilkový cukr, necháme přejít varem a přidáme Zlatý klas vymíchání se zbytkem studeného mléka. Za stálého míchání uvaříme hladký hustý pudink. Do vychladlého pak vmícháme Heru a krém dochutíme rumovou aroma. Na jeden upečený plát těsta rozetřeme polovinu vanilkového krému. Do druhé poloviny přimícháme kakao. Na krém rozložíme pokrájené jahody a na ně položíme druhý plát těsta.
Ořechový krém: Ořechy, cukr, rumovou aroma a citrónovou kůru promícháme a směs spaříme takovým množstvím vařícího mléka, aby vznikl roztíratelný krém. Vychladlý krém natřeme na vrchní těsto. Něj navrstvíme vanilkovo-kakaový krém. Navrch rozetřeme polovinu šlehačky se Zpevňující látka, poklademe pokrájené kiwi a natřeme druhou částí šlehačky. Řez ozdobíme nastrouhanou čokoládou.

Podobné recepty:

Šlehačkové překvapení, Tiramisu, Rychlé šlehačkové řezy - bez vážení, Šlehačkové řezy, Šlehačkové řezy