Skořicové placky

Potřebujeme:

200 g práškového cukru, 250 g oloupaných mandlí, lžičku mleté ​​skořice máslo na vymazání plechu, 3 bílky

Jak na to:

Bílky vyšleháme na tuhý sníh, přidáme moučkový cukr a mícháním připravíme hedvábně hladký krém. Polovinu krému dáme do skleněné nádoby a odložíme do chladničky. Mandle umeleme a přidáme do druhé poloviny krému i se lžičkou mleté ​​skořice. Dobře promícháme a odložíme na 3 hodiny do chladničky. Na pocukrovaná vále vyválíme tuto masu na tloušťku asi 3 mm a vykrajujeme placky, které ukládáme na máslem vymazaný plech. Povrch potírala bílkovým krémem. Pečeme v mírně vyhřáté troubě, až placky dostanou celkem světlou barvu. Necháme je na plechu vychladnout, až pak ukládáme na mísu.

Podobné recepty:

Skořicové řezy, Skořicové řezy, Cuketové placky, Patizonové placky, Patizónové placky