Bujabéza francouzsky

27.10.2011
Potřebujeme:

2,5 kg ryb (makrela, treska, krabi, sladkovodní ryby), 1-2 pokrájené cibule, 1 pórek, 4 stroužky česneku, 3-4 rajčata, 3-6 semen fenyklu, 1 bobkový list, 1 lžičku strouhané pomerančové kůry, 1 lžičku saturejky a tymiánu, 2 blizny šafránu, 1 dcl oleje, sůl, pepř, 1 dcl bílého vína

Jak na to:

Ryby vaříme v 3 l vody, nejprve 5-6 minut prudce, pak pomalu asi 15 minut. Na oleji osmahneme zeleninu a po prudkém varu ryb přidáme do polévky spolu s kořením a vínem. Nakonec vybereme ryby a polévku protlačíme přes síto. Konzumuje se buď jen maso s polévkou, nebo se přidá majonéza ochucená česnekem, solí a pepřem.

Podobné recepty:

Těstovinový salát s kukuřicí, Francouzský salát z vařeného květáku, Hlíva po francouzsky, Francouzský koláč, Francouzský bílý chléb