Odpalované věnečky

2 dcl vody, 70 g margarínu, 120 g hrubé mouky, 3 vejce, špetku soli
Na náplň: ½ l mléka, 100 g moučkového cukru, 2 vejce, 50 g krémového prášku, Zlatý klas, 2 dcl šlehačky, 20 g moučkového cukru, vanilkový cukr
Do vody přidáme sůl, margarín a dáme vařit. Do vařící vody zavaříme mouku a mícháme dokud nevznikne hustá kaše, která se nelepí na vařečku. Do vychladlé postupně přimícháme vejce. Dobře mícháme, dáme do sáčku a na omaštěný plech vytlačíme věnečky, které upečeme v horké troubě. Náplň: Mléko s polovinou cukru dáme vařit. Potom přidáme žloutky, vanilkový cukr a krémový prášek, které jsme rozmíchali v troše studeného mléka a za stálého míchání povaříme. Do horkého přimícháme z bílků a cukru ušlehaný tuhý sníh. Dobře zchlazené smetanu ušleháme, a pak zlehka přimícháme cukr.
Podobné recepty:Čokoládové / kakaové bomba koule, Bezlepkové odpalované věnečky, Odpalované věnečky, Odpalované věnečky, Vínové věnečky