Pizza těsto

27.10.2011
Potřebujeme:

1 kg hladké mouky, 1 dcl kvalitního oleje, 1 vejce, 1 lžíci moučkového cukru, 20 g droždí, 1 lžíci soli, 1 / 2 l vody, 1 špetku oregana, 1 špetku bazalky

Jak na to:

Všechny ingredience zpracujeme na těsto (nejlépe v míse cca 15-20 minut). Potom ho vyjmeme necháme cca 5 minut odpočinout. Následně vytvoříme 6 bochníků. Položíme na podložku v dostatečné vzdálenosti od sebe a necháme kynout asi 40 minut, dokud se bochníky 1x nezvětšuje. Na polohrubou moukou vysypané podložce vytvarujeme překládáním rukou a současným natahováním kulatý tvar korpusu. Pečeme dozlatova cca při 200 stupních 10-15 minut. Pokud je těsto řídké, zahustíme moukou. Pokud uděláme těsto husté, jen velmi těžko ho budeme ředit.
Jako základ použijeme pařené drcená rajčata. Pak ukládáme sýry, šunku atd..

Podobné recepty:

Pizza rohlíky, Tygříkova pizza od Medvídka Pú, Pivní pizza, Pizza taštičky, Pizza se zeleným hráškem a s vejcem