Pizza těsto

1 kg hladké mouky, 1 dcl kvalitního oleje, 1 vejce, 1 lžíci moučkového cukru, 20 g droždí, 1 lžíci soli, 1 / 2 l vody, 1 špetku oregana, 1 špetku bazalky
Jak na to:Všechny ingredience zpracujeme na těsto (nejlépe v míse cca 15-20 minut). Potom ho vyjmeme necháme cca 5 minut odpočinout. Následně vytvoříme 6 bochníků. Položíme na podložku v dostatečné vzdálenosti od sebe a necháme kynout asi 40 minut, dokud se bochníky 1x nezvětšuje. Na polohrubou moukou vysypané podložce vytvarujeme překládáním rukou a současným natahováním kulatý tvar korpusu. Pečeme dozlatova cca při 200 stupních 10-15 minut. Pokud je těsto řídké, zahustíme moukou. Pokud uděláme těsto husté, jen velmi těžko ho budeme ředit.
Jako základ použijeme pařené drcená rajčata. Pak ukládáme sýry, šunku atd..
Pizza rohlíky, Tygříkova pizza od Medvídka Pú, Pivní pizza, Pizza taštičky, Pizza se zeleným hráškem a s vejcem