Čína

24.10.2011
Potřebujeme:

200 g vepřového kotletu, 200 g kuřecích prsíček, 1 cibuli, celer, pórek, 2 zelené papriky, olej, sójovou omáčku, bílé suché víno, worcester, 2 rajčata, 2 hrsti černých hub (Jidášovo ucho), 1 hlavičku česneku (celá) , solamyl, tabasco (nebo chilli omáčka), mořskou sůl

Jak na to:

Vepřové maso nakrájíme na široké nudle. Prudce jejich osmahneme na horkém oleji. Po 10 minutách přidáme kousky kuřecích prsíček. Postupně přidáme cibuli pokrájenou na plátky, česnek, papriku nakrájenou na nudličky, černé houby, pokrájený pórek, celer a na konec pokrájená rajčata (spařená a oloupaná).
Zálivka: sójovou omáčku smícháme s mořskou solí, bílým vínem, worcester a tabascem (chilli omáčkou). Touto směsí zalijeme udušené maso a zeleninu a zahustíme namočeným solamylem. Podáváme s vařenou rýží a zelným salátem.

Podobné recepty:

Čína ala Nikola, Čína, Čína-sojovka, Cuketový zapečený nákyp, Kuřecí maso s pórkem, žampioóny a sterilovaným hráškem