Banánový nákyp
14.11.2012
3 středně velké banány (asi 450g), 2 lžíce citronové šťávy, 4 bílky, 25 g moučkového cukru
Jak na to:Troubu vyhřejeme na 230 stupňů. 4 ohnivzdorné misky (asi 300 ml) zlehka potřeme olejem. Banány oloupeme a pokrájíme, dáme do misky, přidáme citrónovou šťávu a vidličkou rozmačkáme.
Z bílků vyšleháme sníh, do kterého postupně přidáváme 25 g moučkového cukru a šleháme, dokud nebude dostatečně tuhý. Vařečkou nebo metličkou opatrně vymícháme tuhý sníh do rozmačkaných banánů.
Lžící naplníme ohnivzdorné misky připravenou masou. Nákyp do hněda zapékáme asi 15 minut, dokud nezvětší svůj objem.
Citrónový nákyp, Banánový koktejl, Nákyp z jablek a banánů, Rýžový nákyp, Těstovinový nákyp s tvarohem