Masíčko po domácký
26.10.2011

5 kg libového vepřového masa, 1 kg kožek ze surové slaniny, 300 ml leča, 100 g rychlo soli, 200 g sterilované kapie, 1 PL vegety, koření podle chuti
Jak na to:Omyté maso pokrájíme na malé kousky a posypeme rychlo soli. Omyté kožky uvaříme doměkka a spolu s masem jejich na jemno umeleme. Podle potřeby přidáme vodu, v níž jsme jejich vařili. Umeleme lečo, kapii a dáme k masové směsi, ochutíme vegetou a kořením. Důkladně promícháme, naplníme připravené menší sklenice a dobře jejich uzavřeme. Sterilizujeme 120 min.
Podobné recepty:Tvaroh po domácký, Masíčko na gril na poslední chvíli, Blavčo , Masíčko na gril, Kuřecí steak zapečený s hermelínem po domácku