Adobro kuřecí stehna

17.10.2011
Potřebujeme:

12 kuřecích stehen bez kůže, 1 celý svazek česneku, 1 dcl sojové omáčky, vodu, olej, ocet

Jak na to:

Do většího kastrolu dáme olej asi do půl centimetru. Přidáme očištěný posekaný česnek, který na horkém oleji osmažíme. Přidáme stehna a také na horkém oleji je opečeme z obou stran, přičemž kostní část otočíme nahoru. Ztlumit na střední oheň, přidáme sójovou omáčku a vodu tak, aby jí byly stehna zakryty. Vaříme asi 15 min, zakryjeme a dáme na mírný oheň dusit na 1 hodinu. Po hodině odkryjeme a necháme vodu pomalu vypařit asi půl hodiny. Před koncem přidáme dvě polévkové lžíce octa, tím šťáva trošku zhoustne a odstavíme jejich. Množství šťávy by mělo být asi do poloviny stehen. Podáváme s rýží a libovolnou zeleninou. Stehna by měly samy odpadávat od kosti.

Podobné recepty:

Kuřecí stehna s mrkví, Grilovaná kuřecí stehna, Grilované kuřecí stehna, Selské kuřecí stehna, Kuřecí stehna na moravance