Kuřecí prsa zapékané s těstovinami

26.10.2011
Potřebujeme:

400 g kuřecích prsíček, zeleninu buď zmrazenou směs nebo čerstvou (žampiony, hrášek, mrkev, brokolice, kukuřice), jednu větší cibuli, ½ pórku, těstoviny bezvaječné (na tvaru nezáleží), pepř, sůl, bílý pepř, pepř, trochu worcesterem a sójové omáčky, bazalku, ½ dcl bílého nebo červeného vína, trošku zakysané smetany, nastrouhaný sýr také podle chuti může být parmezán, cihla, niva

Jak na to:

Kuřecí prsa nařežeme na tenké šulanky, pokud máme čerstvou zeleninu, tak ji očistíme a nakrájíme na drobné kousky, taky cibuli a pórek.
V hluboké pánvi (nejlépe ve woku) rozehřejeme trochu oleje, přidáme pokrájené maso a necháme podusit. Když zbělel, osolíme ho, přidáme cibuli a pórek a dále dusíme.
Mezitím jak se nám maso dusí můžeme si uvařit těstoviny podle návodu, doporučuji pro lepší chuť ji uvařit v zeleninových nebo houbových vývaru s trochou másla, když použijeme vývar, nepoužíváme sůl.
Z masa se ​​nám mezitím vydusila voda takže přidáme špetku bílého a černého pepře, obě omáčky podle chuti, bazalku jen tak mezi prsty, bílé vínko a ostatní zeleninu a opět necháme dusit asi 10-15 min.
Když je maso úplně měkké, přidáme k němu uvařenou a scezené těstoviny, smícháme a odstavíme. Nakonec přidáme 1 ½ PL zakysané smetany, dobře promícháme a vše dáme do předem vymazaného plechu (pokud není teflonový, doporučuji vymažeme máslem a posypat strouhankou).
Dáme na 15 min do dobře rozehřáté trouby, dáváme pozor, aby se nám to nepřipeklo. Ke konci na těstoviny nasypeme nastrouhaný sýr necháme zapéct a podáváme s oblíbeným salátem. Vynikající je k tomu červené víno.

Podobné recepty:

Kuřecí prsa zapékané s lasagnemy, Zapékané kuřecí maso, Zapékané kuřecí prsa, Kuřecí prsa s jablky, Kuřecí prsa s bylinkami