Bratislavské rohlíky

Potřebujeme:

500 g polohrubé mouky, 250 g margarínu nebo másla, 50 g moučkového cukru, 30 g droždí, 150 ml mléka, špetku soli, 1 vejce
Náplň: 500 g mletého máku, 350 g moučkového cukru, 50 g rozinek, 1 balíček vanilkového cukru

Jak na to:

Máslo rozdrobíme do prosáté mouky a uprostřed uděláme důlek. Z droždí, cukru a vlažného mléka uděláme kvásek, vlijeme do mouky, přidáme špetku soli a vypracujeme tužší těsto. Vypracované těsto necháme na teplém místě kynout asi hodinu. Mezitím si připravíme makovou nádivku. Ve vlažném mléce rozpustíme cukr, přidáme předem namočené rozinky, vanilkový cukr, mák a všechny suroviny spolu dobře promícháme. Vykynuté těsto přendáme na vál a rozdělíme na 40 stejných kousků, které rozválíme a naplníme makovou nádivkou. Svineme je do rohlíčků a poklademe na plech. Spoj cesta položíme, tak aby byl na spodní straně rohlíčky. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme do zlatohnědá.

Podobné recepty:

Rohlíky se sýrem, Makulienky, Bratislavské rohlíky - recept z 1. republiky, Rohlíky s tvarohem, Bratislavské rohlíky