Kaštanová roláda

26.10.2011
Potřebujeme:

3 vejce, 3 lžíce horké vody, 150 g krystalového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 100 g polohrubé mouky, 50 g maizeny, 1 lžičku kypřícího prášku do pečiva, 50 g moučkového cukru
Náplň: 6 plátků želatiny, 200 g uvařených a očištěných kaštanů , 250 g mraženého kaštanového pyré, 3 lžíce rumu, 1 balíček vanilkového cukru, 15 g kakaa, 500 ml smetany na šlehání, 50 g čokolády na vaření, 30 g ztuženého pokrmového tuku

Jak na to:

Celé vejce vyšleháme s vodou, přisypeme krystalový a vanilkový cukr a ještě dvě minuty šleháme. Prosátou mouku smícháme s maizenou a kypřícím práškem a zlehka vmícháme do vaječné pěny. Těsto vylijeme na plech vyložený papírem na pečení a v troubě vyhřáté na 200 ° C pečeme. Upečený piškot posypeme moučkovým cukrem, vyklopíme na vlhkou utěrku a svineme do rolády. Vychladlou roládu opatrně rozvineme, potřeme dvěma třetinami náplně, opět svineme, vrch potřeme a ozdobíme zbylou nádivkou a kaštany namočenými v rozpuštěné čokoládě.
Náplň: Želatinu namočíme na 20 minut do 200 ml studené vody. Pak z ní vymačkáme přebytečnou vodu, vložíme ji do hrnku a pomalu na mírném ohni rozpustíme. Z uvařených kaštanů odložíme 12 kousků na ozdobu. Zbývající kaštany rozmixujeme s rozmrazeným kaštanovým pyré, rumem, vanilkovým cukrem a kakaem. Želatinu smícháme s 2 lžícemi šlehačky, přidáme do nádivky spolu se zbylou šlehačkou a zlehka promícháme. Ozdoba: Čokoládu rozpustíme s tukem, namočíme do ní odloženo kaštany a na kuchyňské mřížce necháme usušit.

Podobné recepty:

Kaštanová roláda, Kaštanová nádivka, Kaštanová roláda, Nepečená kaštanová roláda, Nepečená kaštanová roláda