Hořící kuřecí řízky s mandlemi
26.10.2011

4 kuřecí řízky, 1 lžičku bílého pepře, 4 lžíce másla, 3 cibule, 4 lžíce mandlových lupínků, 4 lžíce oleje, 4 dcl smetany, 4 lžíce whisky (koňaku), sůl, pepř
Jak na to:Maso trochu naklepeme, nařízneme a opepříme. Cibuli nakrájíme na plátky a opékáme s mandlovými lupínky a osolíme. Řízky opečeme a vyjmeme. Do výpeku přidáme smetanu a podusíme. Osolíme, opepříme a řízky potřeme teplou cibulovou směsí. Whisky zapálíme a vylijeme na maso. Po zhasnutí plamínků, přidáme smetanovou omáčku a zahřejeme. Podáváme s vařenými brambory.
Podobné recepty:Kuřecí řízky s ananasem a mandlemi, Dušené kuřecí řízky s cibulí, Hořící pomeranč se zmrzlinou, Harmonické kuřecí řízky, Kuřecí řízky v marinádě