Kuřecí řízky

4 kuřecí řízky (můžete použít i kuřecí stehna), 4 lžíce kečupu, 2 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce worcestrové omáčka, 1 cibuli, 1 konzervu žampionů, 500 ml slepičího vývaru, 10 dkg strouhaného tvrdého sýra, provensálské koření, škrob
Jak na to:Kuřecí stehna naložíme alespoň na 1 hodinu do marinády ze směsi kečupu, sójové omáčky a worcesteru. Po marinování jejich uložíme na pekáč nebo ohnivzdornou mísu. Podlijeme bujónem, přidáme nakrájené žampiony, cibulku nakrájenou na jemno a posypeme provensálským kořením. Dáme do trouby vyhřáté na 225 stupňů. Pečeme dozlatova a 10 minut před dopečením maso posypeme strouhaným sýrem. Po upečení maso vyjmeme a odložíme na teplé místo. Do výpeku přidáme trochu škrobu na zahuštění a ještě na 5 minut dáme prohřát do trouby.
Podobné recepty:Dušené kuřecí řízky s cibulí, Harmonické kuřecí řízky, Kuřecí řízky v marinádě, Zapékané kuřecí řízky, Kuřecí řízky obalené sýrem a hořčicí