Jarní ředkvička
28.10.2011

4 vejce, 1 svazek ředkviček, 1 cibuli, kousek uzené slaniny (nebo 2 lžíce oleje), 1 špekáčky, 1-2 mladé výhonky kopřiv, pažitku, sůl a pepř podle chuti
Jak na to:Slaninu pokrájíme, osmahneme i s cibulkou (nebo ji zpěníme na oleji). Přidáme očištěnou a pokrájenou ředkev, podusíme ji, a když je už téměř měkká, přimícháme špekáčky pokrájený nadrobno a kopřivové výhonky. Přidáme vajíčka, vše dobře promícháme, podle chuti osolíme, opepříme a nakonec hustě posypeme pažitkou. Podáváme s chlebem.
Podobné recepty:Vajíčková pomazánka, Salát s ovčím sýrem, Jarní ředkvička, Kedlubnový salát s hovězím masem, Ředkvičkový salát se sýrem