Rajčatovo-papriková pomazánka

3 kg rajčat, 1 hořčičný pohár octa, l hořčičný pohár kryst.cukru, 1 hořčičný pohár oleje, 1 lžička soli, 1 / 2 kg papriky - nejlepší beraní rohy nebo feferonky
Jak na to:Umyté rajčata, olej, ocet, cukr a sůl dáme do větší nádoby vařit 3 hodiny. Když masa začne vřít, pokračujeme ve vaření na nejmenším plameni a občas promícháme. Po zhoustnutí rozmixujeme, propasírujeme přes sítko a přidáme umletou papriku, nebo beraní rohy, nebo feferonky i s jaderníků a ještě vaříme půl hodiny. Po uvaření dáme do skleniček a krátce (asi 5 min.) Sterilizujeme. Pomazánka je velmi dobrá na špagety, k párkům a k různým pečeným masům.
Podobné recepty:Papriková pomazánka na topinky, Papriková pomazánka, Papriková pomazánka na topinky, Teplá papriková pomazánka, Pikantní papriková pomazánka