Tvarohovo-jahodové kuličky

14.10.2011
Potřebujeme:

500 g jahod, 250 g tvarohu, 100 g strouhanky, 25 g mouky, 50 g krupicového cukru, 50 g másla, 50 g moučkového cukru, 1 vejce, 2 lžíce citronové šťávy

Jak na to:

Smícháme tvaroh, 50 g strouhanky, mouku a 20 g krupicového cukru. 20 g másla utřeme s 20 g moučkového cukru. Přidáme vajíčko a tvarohovou masu. Ručně vypracujeme vláčné těsto a odložíme ho na 1 hodinu do chladničky. Jahody omyjeme, 8 kusů odložíme, zbytek rozmixujeme s citrónovou šťávou a zbylými 30 g moučkového cukru. Tvarohové těsto rozdělíme na 8 stejně velkých kousků. Do každého zabalíme jahodu a vyformujeme kuličku. Kulky vložíme do vroucí vody a necháme je asi 12-15 minut povařit. Budou hotové, když vyplavou na hladinu. Zbývajících 30 g másla rozpustíme na pánvi, dozlatova na něm opečeme druhou polovinu strouhanky. Odstavíme, osladíme zbytkem cukru. Uvařené kuličky potřeme trochou rozpuštěného másla, obalíme je v opražené strouhance a podáváme s připraveným jahodovým pyré.

Podobné recepty:

Tvarohovo-jahodové kuličky, Banánový pohár, Jahodové řezy, Čokoládové kuličky, Jahodová touha