Pikantní kuře na paprice se šlehačkou

14.10.2011
Potřebujeme:

1 kuře, 1 feferonku, 1 stroužek česneku, 30 dkg cibule, 1 lžíce rajčatového protlaku, 2 lžíce másla, 1 PL mleté ​​červené papriky, 1 PL vegety, 1 KL soli, 1 KL citronové šťávy, 1 / 8 slepičího bujónu, 2 čerstvé zelené papriky, 1 / 4 l šlehačky, 100 ml nízkotučného jogurtu

Jak na to:

Kuře rozporcujeme, feferonku bez stonku, česnek a cibuli nakrájíme nadrobno. Kousky masa i s kůží opečeme na rozpáleném másle do křupavá, osolíme a vyjmeme. Cibuli, česnek a feferonku přidáme do rozpáleného másla a zpěníme. Podlijeme protlakem, ochutíme citrónovou šťávou, vegetou a zalijeme vývarem. Svaříme, dochutíme, přidáme kuře a pomalu dusíme přikryté. Papriku rozčtvrtíme, zbavíme semínek, nakrájíme na větší kousky a přidáme na posledních 10 minut k dušenému masu. Vyšlehanou šlehačku smícháme s jogurtem a při podávání ozdobíme každou porci.

Podobné recepty:

Kuřecí steak s těstovinami, Kuře na paprice, Kuře ve strouhance a na smetaně, Krůtí závitek s rýží, Kuře trochu jinak