Hvězdičky k vínu

100 g sušených fíků, 3 PL koňaku, sůl, pepř, 2 lžíce másla, 1 konzervu játrové paštiky, 200 g šunkového pěny, 8 kusů toustového chleba, 4 půlky broskví
Jak na to:Fíky nakrájíme nadrobno, namočíme na 30 minut do koňaku, a pak je povaříme i s trochou vody asi 5 minut. Směs rozmixujeme s jaterní paštikou, ochutíme solí a pepřem.
Šunkový pěnu utřeme s máslem a dochutíme pepřem. Opékaný chléb velmi krátce opečeme nasucho na pánvi nebo v topinkovači.
Na 4 topinky natřeme nejprve fíkový pomazánku v silné vrstvě, pak šunkový pěnu, položíme broskve a přikryjeme topinkami.
Navrstvené chlebíčky mírně stlačíme a necháme alespoň 10 minut odstát.
Pomocí velké čtyřhvězdičkové formičky vykrájíme pěkné hvězdičky.
Ořechové hvězdičky, Ořechové hvězdičky, Linecké hvězdičky, Skořicové hvězdičky, Šlehačkové hvězdičky