Plněný patizon

1 větší patizon, 1 lžíci tuku na vymazání mísy, masový vývar
Náplň: 150 g vepřového masa, 100 g telecího masa, 100 g žampionů, 2 vejce, 1 cibuli, 2 stroužky česneku, strouhanku, 1 lžíci nadrobno nasekané zelené petrželky, 1 lžíci sádla, pepř, sůl
Patizon rozkrojíme a odstraníme jádřince. Osolíme, naplníme připravenou nádivkou, vložíme do vymazané ohnivzdorné mísy, podlijeme masovým vývarem a upečeme.
Náplň: Oba druhy masa nakrájíme a umeleme. Přidáme větší část nadrobno nakrájené cibule a rozetřený česnek.
V rozpáleném sádle zpěníme zbytek nakrájené cibule, přidáme žampiony, které jsme nakrájeli na plátky a udusíme doměkka. Udušené žampióny přimícháme k masu, osolíme, opepříme a ochutíme petrželkou.
Přimícháme rozšlehaná vejce, strouhanku a vše dobře promícháme.
Plněný patizón, Plněný patizon, Zapékaný patizon, Plněný patizon, Patizon na kari koření