Špagety Putanesca

Potřebujeme:

455 g špaget, 2 nasekané stroužky česneku, hrst kaparů namočených ve vodě a okapaných, 2 hrsti velkých černých oliv (vypeckovaných), 12 pokrájených ančoviček, 3 malé sušené a rozdrcené chilli papričky, 1 lžičku sušeného oregana, extra panenský olivový olej, 400 g konzervovaných rajčat okapaných a nasekaných, 1 hrst čerstvé bazalky, sůl, čerstvě mletý pepř

Jak na to:

Špagety uvaříme ve vroucí osolené vodě al dente. Mezitím pár minut smažíme česnek, kapary, olivy, ančovičky, chilli a oregano v trošce olivového oleje. Přidáme rajčata, pomalu přivedeme k varu a dále vaříme 4 až 5 minut, dokud nevznikne rajčatová omáčka přiměřeně husté konzistence. Odstavíme z ohně, ponoříme do ní slité špagety, potřese a polijeme ještě trochou omáčky. Posypeme nasekanou bazalkou, dochutíme solí a pepřem a pokapeme olivovým olejem.

Podobné recepty:

Špagety s italskou drobenkou, Špagety, Špagety s mletým masem, Špagety Hollywoodské hvězdy, Špagety na sladko - Krkonošská specialita