Aljašská treska se špenátem

2.11.2011
Potřebujeme:

800 g filé z tresky pestré, 2-3 lžíce citronové šťávy, 750 g malých nových brambor, 200 ml oleje, 750 g špenátových listů, 300 g hub, 1-2 stroužky česneku, 4 lžíce hladké mouky, 200 ml šlehačky, 2 vejce , 1 citron, pepř, sůl

Jak na to:

Filé pokapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme stát. Mezitím uvaříme ve slupce brambory, opláchneme je studenou vodou, oloupeme a pokrájíme na půlky. Na oleji jejich opražíme těsně před podáváním. Špenátové listy potrháme na kousky, houby pokrájíme. Česnek protlačíme a opečeme na oleji, přidáme houby, později i špenátové listy, osolíme, opepříme a spolu podusíme. Přidáme šlehačku, necháme povařit a odstavíme. Rybí filé obalíme v těstíčku z mouky a vajec a osmažíme. Každou porci podáváme s bramborami a špenátem.

Podobné recepty:

Zapékaný kapr nebo treska, Treska trochu jinak, Zapékané těstoviny se špenátem, Těstoviny se špenátem, Zapečené palačinky se špenátem