Brambory zapečené s mletým masem

Potřebujeme:

2 cibule, 2 stroužky česneku, 3 lžíce olivového oleje, 450 g mletého masa, 4 mrkve, 1 lžičku tymiánu, 3 / 4 kg brambor, 3 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 300 ml vývaru např.. masox, 100 ml smetany, 100 g strouhaného čedaru, sůl, pepř

Jak na to:

Cibuli a česnek oloupeme, jemně posekáme a osmahneme na rozehřátém oleji. Přidáme mleté ​​maso a opečeme ze všech stran. Přisypeme oloupanou a jemně nakrájenou mrkev a opékáme společně. Ochutíme tymiánem, osolíme a opepříme. Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a asi 10 min vaříme v osolené vodě. Vybereme je, necháme okapat a opečeme na 2 lžících másla. Do pekáče klademe vrstvu brambor, masa a opět brambory. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Mouku opražíme na 1 lžíci másla, vmícháme vývar a smetanu, necháme vzkypět, osolíme, opepříme a nalijeme na brambory. Posypeme sýrem a pečeme dozlatova asi 30 min.

Podobné recepty:

Zapečené brambory s mletým masem, Zapečené brambory s kuřecím a krabím masem, Zapečené plněné papriky, Brambory plněné mletým masem, Hovězí karbanátky