Ježci

2.11.2011
Potřebujeme:

na 80 kousků: 350 g hladké mouky, 100 g másla, 100 g sádla nebo 200 g tuku, 50 g cukru krupice, 1 vejce, 80 půlek vlašských ořechů, 50 g čokolády na vaření

Jak na to:

Z mouky, tuku, cukru a vejce vypracujeme těsto. Rozdělíme ho na 80 kousků, do každého kousku zabalíme polovinu vlašského ořechu a tvarujeme ježka. Pečeme přibližně 10-15 minut při nízké teplotě a necháme vychladnout. V horkém vodní lázni rozpustíme čokoládu na vaření. Ježka v něm do poloviny namáčíme a obalujeme v kokosu. Čokoládou domalovat oči a nos.

Podobné recepty:

Ježci, Oravský ježci, Kokosový ježci, Vepřové řízky s bramborovým ježkem, Medový ježci