Medové řezy

10.11.2011
Potřebujeme:

Suroviny na těsto: 4 lžíce medu, 2 PLL skořice, 2 ML sody Bicarbonate, 14 dkg Palmarínu, 2 vejce, 8 Pl mléka, 40 dkg moučkového cukru, 1 kg hladké mouky
Suroviny na náplň: 6 dcl mléka, 1 vanilku, 40 dkg kryst.cukru, 2 žloutky, 4 Pl hladké mouky, 500 g másla, 1 pikantní džem

Jak na to:

Všechny suroviny na těsto, kromě mouky, dáme do rendlíka a mícháme 10 minut nad vodní lázní. Po 10 minutách odstavíme z vodní lázně a necháme vychladnout. Do vychladlé hmoty zamícháme 90 dkg hladké mouky. Hladké a nelepivé těsto rozdělíme na 4 bochánky, které každý vyválíme na opakem vymaštěném plechu. Pečeme při 200-220 C, do zlatohnědé barvy. Všechny suroviny na náplň kromě másla a džemu dáme do rendlíka a nad vodní lázní uvaříme moučný krém, kteří necháme vychladnout. Do vychladlé hmoty zašleháme máslo. S vyšlehaným krémem plníme pláty. Střední plát potřeme džemem. Pokud máme řezy naplněné tak jejich zatížíme a druhý den jejich potáhneme čokoládou. Povrch můžeme zdobit i krémem nebo posypat čokoládovou rýží.

Podobné recepty:

Medové řezy, Medové řezy, Medové řezy, Jablkové medové řezy, Krémeš bez použití trouby