Dunajské vlny

7.11.2011
Potřebujeme:

500 g másla nebo rostlinného tuku, 350 g cukru, 6 vajec, 350 g polohrubé mouky, 1 sáček prášku do pečiva, 2 lžíce kakaa, 1 sklenice kompotovaných višní (720 ml), ½ l mléka, 1 vanilkový pudinkový prášek, kůru a šťávu z 1 citronu, 200 g hořké čokolády, 200 g mléčné čokolády, 100 g ztuženého tuku, tuk na vymazání plechu

Jak na to:

250 g změklého tuku a 250 g cukru dáme do vyšší nádoby a ručním šlehačem ušleháme do pěny. Postupně přidáme vejce a dále šleháme, dokud nevznikne hladký krém. Smícháme mouku s práškem do pečiva, nasypeme na krém a metličkou promícháme. Těsto rozdělíme na poloviny a do jedné přidáme kakao. Na vymazaný plech rozetřeme světlé těsto, na něj opatrně rozetřeme tmavé těsto a povrch uhladíme. Višně necháme okapat a pak je rovnoměrně rozložíme na těsto. Plech vložíme do vyhřáté trouby (elektrický sporák 175 ° C, plyn stupeň 2) a pečeme zhruba 30 minut. Necháme vychladnout. Pudinkový prášek a 100 g cukru rozmícháme se 6 lžícemi mléka. Zbývající mléko přivedeme k varu, vlijeme vanilkovou směs a krátce ovar. Za občasného míchání necháme vychladnout. 250 g másla, citrónovou kůru a šťávu utřeme do pěny a postupně vmícháme vychladlý pudink. Krémem potřeme koláč a uložíme do chladna. Na závěr polijeme čokoládovou polevou.

Podobné recepty:

Dunajské vlny, Dunajské vlny, Dunajské vlny, Dunajské vlny, Dunajské vlny