Hlíva v aspiku

24.11.2011
Potřebujeme:

3 dcl nakládaných hlívy, 1 cibuli, 2 natvrdo uvařená vejce, 100 g měkkého salámu, 1 kyselou okurku, petrželku, 30 g želatiny, trošku cukru, sůl, ocet

Jak na to:

Hlívy naložené ve sladkokyselém nálevu scedíme, rozložíme do kompotových misek, obložíme na kolečka pokrájenou cibulí, plátky uvařených vajec, kousky salámu, kolečkem, okurky a kouskem petrželky (pokud nemáme můžeme přizdobit kouskem kapie). Takto obložené hlívy zalijeme částečně vychladlým aspik.
Aspik: 1 l vody, cukr, sůl a ocet dáme převařit. Mezitím dáme do trošku studené vody nabobtnat želatinu, kterou pak za stálého míchání rozpustíme v horkém nálevu.

Podobné recepty:

Šunka v aspiku, Šunka v aspiku, Šunka v aspiku, Šunková pěna v aspiku, Kapr v aspiku