Kuřecí bílé maso na smetaně
4.11.2011

600 g kuřecích prsíček, cibuli, 2 stroužky česneku, pepř, papriku, vegetu, sůl, 2 bobkové listy, sladkou nebo šlehačku, hladkou mouku, citrónovou šťávu nebo ocet, cukr
Jak na to:Na rozpáleném oleji osmahneme do zlata na jemno nakrájené stroužky česneku a cibuli, přidáme maso pokrájené na čtverečky. Za stálého míchání pečeme dokud maso nezbělí. Posypeme paprikou, pepřem, vegetou, můžeme přidat i slepičí bujón. Podlijeme vodou tak, aby maso bylo zakryté. Vložíme bobkové listy a přikryté dusíme do měkka. Ve smetaně rozmícháme 2 a půl lžičky hladké mouky. Tuto směs přilijeme přes sítko k hotovému masu. Pustíme varem a odstavíme. Podle chuti přidáme ocet, sůl a cukr.
Podobné recepty:Francouzské kuřecí, Kuřecí maso s pórkem, Salát Angelo, Kuřecí s omáčkou, Kuře na smetaně