Kuře na jablkách

Potřebujeme:

1 kuře, hořčici, 30 g másla, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, mletou červenou papriku, 2 jablka, křen

Jak na to:

Kuře omyjeme, osušíme a rozporcujeme. Kůži na několika místech pozorně oddělíme a maso potřeme hořčicí. Máslo smícháme s prolisovaným česnekem a potřeme jím kuře svrchu. Osolíme, opepříme, posypeme červenou paprikou. Takto připravené porce kuřete dáme na větší kusy alobalu, obložíme kolečky jablek, dobře zabalíme, aby šťáva při pečení nevytékala. Pečeme nebo grilujeme 20-25 minut. Před podáváním alobal otevřeme a kuře posypeme nastrouhaným křenem.

Podobné recepty:

Kuře na jablkách, Kuřecí masíčko na jablkách a pomerančovém džusu, Kuře na pivě, Nadívané kuře zalité pivem, Zlaté kuře