Jahodový moučník

Potřebujeme:

4 vejce, 200 g práškového cukru, 100 g oleje, 1 lžíci vlažné vody, 1 lžíci kakaa, 3 lžíce mletých ořechů, 200 g hrubé mouky, 1 / 2 balíčku prášku do pečiva
Náplň: 300 ml jahodového džusu (nebo šťávy ze kompotovaných jahod), 200 g másla, 150 g práškového cukru, 2 vanilkové pudinky, 250 g jahod, čokoládu na ozdobení, tuk na vymazání plechu

Jak na to:

Z bílků vyšleháme tuhý sníh a žloutky utřeme s cukrem. Pomalu přidáváme olej s vlažnou vodou, polovinu sněhu z bílků, kakao, mleté ​​ořechy, prosetou mouku promíchanou s práškem do pečiva. Na závěr zlehka přimícháme zbývající sníh. Těsto vylijeme na připravený plech a v troubě upečeme. V 300 ml jahodové šťávy uvaříme 2 balíčky krémového prášku a za občasného míchání necháme vychladnout. Máslo utřeme s cukrem a po částkách k němu přidáváme vychladlý krém. Do vychladlého krému zapracujeme jahody nakrájené na menší kousky. Nádivkou potřeme upečený a vychladlý koláč. Posypeme strouhanou čokoládou, nakrájíme na úhledné kousky a ozdobíme kopečky šlehačky a jahodami.

Podobné recepty:

Nepečený jahodový moučník, Ovocný koláč s piškoty, Ovocný kamarád, Jahodové gofry, Letecké řezy