Zapečené kysané zelí

Potřebujeme:

400 g kysaného zelí, 400 g v slupce uvařených brambor, 50 g uzené slaniny, 50 g oleje, 1 cibuli, sůl, 100 ml vody, 1 lžíci citrónové šťávy, 1 lžíci moučkového cukru, 1 lžičku drceného kmínu, 300 g vařeného uzeného masa, 1 šálek husté zakysané smetany, tuk na vymazání pekáče, strouhanku na vysypání pekáče

Jak na to:

Slaninu pokrájíme na kostičky, mírně osmahneme, přidáme cibuli nakrájenou na kolečka a spolu orestujeme. Pár koleček cibule si odložíme na ozdobení povrchu při zapékání. Přidáme zelí, sůl, špetku cukru, podlijeme trochou horké vody a dusíme asi 10-15 minut. V polovině dušení dochutíme citrónovou šťávou a kmínem. Do připraveného pekáče uložíme vrstvu brambor nakrájených na plátky a pokapeme je olejem. Na brambory navrstvíme polovinu udušení zelí, uzené maso nakrájené na kostky a opět brambory a zelí. Povrch polijeme smetanou a pokapeme olejem. Zapečeme v troubě dočervena.

Podobné recepty:

Kysané zelí , Kuře na zelí, Čočka se zelím, Salát z kysaného zelí, Moje zelíčko