Čína s čerstvou zelím

Potřebujeme:

kuřecí prsa (může být i sójové nebo vepřové), mraženou zeleninu, 1 / 4 čerstvého zelí, olej, cibuli, česnek, sójovou a worcesterem, pepř, mletou papriku, sůl, majoránku, komu jaké koření chutná (může být i chilli), rajčatový protlak nebo kapiovou pomazánku

Jak na to:

Nejprve si připravíme marinádu z oleje, sojové a worcesterem, pepře, mleté ​​papriky a majoránky nebo jiného koření které máte rádi. Necháme odstát alespoň 5 hodin, nic se nestane pokud bude maso v marinádě i celou noc. Na-marinované maso dáme na pánev a mírně opečeme. Cibuli přidáme později, aby se nám během pražení masa nespálila, dále přidáme mraženou zeleninu v jakékoli kombinaci, podlijeme vodou a dusíme na mírném ohni, dokud se voda téměř neodpaří. Potom přidáme protlak nebo kapiovou pomazánku a necháme ještě chvíli cca 5 min dusit. Těsně před koncem přidáme na tenké nudličky nakrájené zelí (je jedno zda je bílá nebo červená), přikryjeme a necháme ještě na mírném ohni dusit 3-5 minut, zelí nemícháme. Pak odstavíme a necháme tak asi 10-15 minut, zatím si uvaříme přílohu (rýži nebo opékané brambory). Těsně před podáváním vše spolu smícháme, zelí musí být křupavá. Při použití sójového masa používáme na zalévání vodu, v níž se maso vařilo.

Podobné recepty:

Čína ala Nikola, Čína, Čína-sojovka, Cuketový zapečený nákyp, Kuřecí maso s pórkem, žampioóny a sterilovaným hráškem