Kuřecí prsa s rajčatově-olivovou omáčkou

Potřebujeme:

4 kuřecí prsa, pepř, 2 lžíce oleje, sůl
Na omáčku: 1 / 2 papriky, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 PL oleje 250 g rajčat nebo 250 ml rajského protlaku, 50 g zelených oliv plněných kapií, 50 g krevet (lze vynechat), sůl, trochu cayenského pepře, 1 PL nasekané petrželky, 1 konzervu chřest (lze vynechat)

Jak na to:

Papriky, cibuli a česnek nakrájíme a osmahneme na rozehřátém oleji. Přidáme nakrájená rajčata, necháme přejít varem, přikryjeme pokličkou a na minimu dusíme přibližně 10 minut. Olivy nakrájíme a spolu s krevetami přimícháme k rajčatům. Dochutíme solí, cayenský pepř a udusíme do měkka. Nakonec vmícháme petrželku. Do hrnce vložíme chřest a necháme prohřát. Kuřecí prsa osolíme, opepříme a pečeme na rozpáleném oleji 12-15 minut. Maso nakrájíme, podáváme spolu s omáčkou, chřestem a bílým pečivem.

Podobné recepty:

Kuřecí prsa Alfredo, Kuřecí prsa s bylinkami, Kuřecí prsa plněné s meruňkami a meruňkovou omáčkou, Bami Goreng, Kuřecí prsa s Horčicovou omáčkou a cibulkou