Gyros

Potřebujeme:

1 a 1 / 2 kg vepřové kýty, olej, hořčici, mletou feferonku nebo pálivou papriku, sůl, 2 cibule, 2 póry
Omáčka: 2 PL smetanového jogurtu nebo zakysané smetany, 1 PL majonézy, 1 lžička Zaziky koření, 0,5 dcl mléka

Jak na to:

Maso nakrájíme na tenké proužky, osolíme, zalijeme olejem, přidáme mletou feferonku nebo pálivou papriku a trošku hořčice. Promícháme a necháme odležet cca 30 minut. Cibuli a pórek nakrájíme na tenká kolečka. Na rozpáleném oleji prudce orestujeme maso a když je hotové, vsypeme cibuli a pórek, promícháme a ještě chvíli podusíme. Podáváme s připravenou omáčkou a s opékanými bramborami.
Omáčka: Suroviny promícháme a necháme trochu odstát v lednici.

Podobné recepty:

Gyros, Minutka „gyros“, Gyros v arabském chlebu, Vajíčka za studena, Těstoviny ala Adriena